måndag 22 februari 2010

Lansering, snösättning och inflyttning

Att flytta ett ankhus från garaget till trädgården visade sig rätt knöligt. Säckakärra fungerade bra fram till snövallen, och sedan visade det sig att sådana här ankhus rullar rätt bra... Vi hjälptes åt att skotta fram en lämplig plats och en liten rastgård framför. Det är inte helt lätt att trixa in en sådan här best bland allt annat som är fastfruset och insnöat som ankdammar, plasttunnor, kullhus, rastgårdar och högar med rivningstegel från i somras, men på plats kom den och vi tätade mot marken med snö. Ett tjockt lager halm på golvet, en värmelampa i taket och en termometer för att se hur varmt det blev. Vi hade -8ºC och blåsigt i morse och det höll nästan +2ºC inne, bra att veta. Värmelampan får vara igång så länge det är minusgrader och ankungarna inte fått fjädrar.

Så idag var det dax för inflyttning.

Ankmamman Amanda var väldigt glad att äntligen kunna röra sig fritt, hon tog med några av sina glyttar på en promenad på tomten.
 
Några fler bilder på ankungarna från i helgen.
 
  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...