måndag 18 oktober 2010

"-Ska vi ta hit en grävare?"

Nu när borrningen var avklarad så ska ju vattnet in i huset. Vi hade tidigare konstaterat att den gamla slangen in till huset borde fungera så vi inte behöver ta nytt hål in i grunden. Då gäller det att gräva från brunnen och hitta slangen. Vi fick frågan om vi ska ta hit en grävare för det? 2 meter långt, 1 meter djupt, nej, här ska grävas för hand bestämde Lina och jag oss för.

Det gick ganska snabbt att hitta slangen, den låg inte på riktigt frostfritt utan bara på 75-80 cm djup, men det räcker nog till på en innergård i Skåne.

Det jobbigaste var nog att halka omkring i leran från borrningen, både spaden och skorna blev som klumpar. Vi höll kväll när vi hittat slangen och grävt halva djupet på resten av sträckan.

Det är kullersten på innergården och den fick vi bryta upp. Just kullerstenen är annars värd ett och annat ord. Den är fin och vacker men opraktisk och Lina vrickar fötterna på den. Tyvärr är det nog så att den får ersättas på sikt.

2 kommentarer:

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...