måndag 31 juli 2017

Dag 8 - Garden center, bilåterlämning, hemresa och bilhaveri

31/7-17 Hemresa (som fortsatte till 1/8-17)

Hela resan
Efter frukost (pannkakor igen!) städade vi bilen och packade väskorna och gav bort överbliven mat till campinggrannarna.
Lina äter pannkakor som när hon var liten
Lina hade sett ut ett garden center som även hade stor webbutik och vi åkte dit. Det var en besvikelse, de hade väldigt lite inne, men på området fanns diverse andra butiker och ett café. Bland annat tog vi en tur inom akvarieaffären.
Ständigt dessa icke fungerande WiFi
På eftermiddagen körde och lämnade bilen och tog en taxi till flygplatsen.

Flyget visade sig vara 45 minuter försenat men de verkliga problemen började i parkeringsplatsen på Köpenhamns flygplats. Mina föräldrar hämtade oss och precis vid utkörseln när p-biljetten stoppats in och bommen gått upp havererade växellådan låst i P-läge och vi kunde inte ens putta undan bilen. Som tur var fanns det två utfarter, men det blev stundtals långa köer.

Det kom personal med fräcka hjullyftar så vi kunde flytta undan bilen så den inte stod i vägen längre och hade kontakt med försäkringsbolaget.
Räddaren undan blockeringen av utfarten
Efter nästa 3 timmar kom bärgaren som snabbt lokaliserade felet och kunde göra en tillfällig fix och vi slapp både bärgning och taxi.
Den lilla ovala saken hade gått sönder men gick att trycka dit igen tillfälligt

Vi släppte av mina föräldrar hemma och körde sedan deras bil hem till oss och var hemma 02.45 efter en mycket trevlig runt Skottland.
Hemma mitt i natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...